Miljökonsult

Din roll

Som miljökonsult på Envigo får du en dynamisk arbetsdag som inte är den andra lik. Våra kunder finns över hela Sverige och vi erbjuder konsulttjänster inom ett brett spann: så som, miljötillstånd med helhetslösningar där vi tar hand om alla delar i processen. I din roll som miljökonsult kommer du även arbeta med provtagningar, MIFO-utredningar, miljörapporter, periodiska besiktningar och kontrollprogram.

I din roll kommer du att arbeta konsultativt inom tillståndsprojekt, miljöledning och övriga miljörelaterade uppdrag inom verksamheten. Du får en nyckelroll i dina projekt där du leder uppdragen åt våra kunder och bidrar med goda och förtroendefulla relationer, vilket också skapar mervärde på sikt. Rollen är mycket kommunikativ, du håller samråd med myndigheter och särskilt berörda, deltar på kundmöten och markägarmöten. Upphandling av underkonsulter kommer att ske i projekten. För dig som gillar frisk luft på arbetstid finns det även möjlighet till fältbesök och provtagningar!

Dina personliga egenskaper

Du kan ha olika bakgrund för att passa för rollen, som miljövetare, biolog, geolog, hydrolog eller väg/vatteningenjör. Vi tror att du har några års erfarenhet inom miljöområdet och det är meriterande med erfarenhet av tillståndsrelaterade arbetsuppgifter, god kunskap i lagstiftning samt om du sedan tidigare arbetat konsultativt i projektform.

Som person har du en naturlig fallenhet för kommunikation i såväl tal som skrift, då en stor del av tjänsten innehåller formell dokumentation. Du behöver ha god svenska i tal och framför allt i skrift, samt god datavana.

Din sociala förmåga blir en framgångsfaktor då många kontakter sker i arbetet, från myndigheter till företag och privatpersoner. För att lyckas i rollen tror vi att du har god initiativförmåga och hög kapacitet då det kommer till att hantera flera projekt och uppgifter parallellt. Vidare är du noggrann och analytisk, ditt goda minne är till din fördel i de flesta situationer.